Šátky, šály…aneb proč si je pořídit?

Historie šátků sahá až do období antického Říma, kdy plnily účel nositelnosti proti stékání potu z čela u mužské populace. Velmi záhy se tento kousek stal oblibou i u žen. Módním trendem trvajícím dodnes se staly šátky ve 20. století, kdy je především nosily známé osobnosti a tak se staly více populární.
 šátky na prodej
Proč je nosit?
Jsou nositelné v jakémkoli ročním období. Šátky i šály jsou stálým módním doplňkem. Mnohdy dokonale nahradí náhrdelník či jiný šperk. Pozitivem je neuvěřitelně pestrý výběr na trhu za velmi příznivou cenu. Lze samozřejmě koupit i drahé luxusní či od vyhlášených módních návrhářů, ale rovněž velmi levné kousky, které udělají často více parády. Stačí správný výběr pro barevné sladění s outfitem. Jdou vázat na několik různých způsobů. Jsou zkrátka nezbytným doplňkem v šatníku. Pro francouzské ženy jsou nepostradatelným kouskem. Však šátek ši šálka dokáže i projasnit Váš vzhled.
Jaro, léto, podzim či zima…šátek je vždy prima!
Nutno zmínit, že tento módní trend milují i samotní návrháři. Pozitivem je, že zejména v chladných a zimních dnech šátek či šálka se stává hřejivým kouskem a naopak v letních dnech jsou ideální v kombinaci s tričkem s krátkým rukávem či s tílkem. Kdy outfit povznesou na vyšší level. Nejpříjemnějším materiálem je zejména hedvábí, co se týče šátků a u šál vsaďte na vlnu či směs s obsahem víceprocentní vlny.
modrý šátek
Na co si dát pozor
I když šátek i šálka sluší každé ženě a dívce, přeci jen jsou okolnosti a rady, jak vypadat in. Určitě je adekvátní se vyhnout šátkům s třásněmi, které byly kdysi hitem, to už je ale dávná minulost, dnes by to byl módní přešlap. Je všeobecně známo, že jasné barvy odstínu červené, modré, fialové, žluté či zelené oživí náležitě tmavé oblečení a rovněž zdůrazní partie Vašeho krku. Jestliže však jste majitelkou trochu silnějšího krku, je dobré mít na paměti, že není dobré, šátek uvazovat těsně kolem krku, ale naopak nosit ho uvázaný volněji či na ležérní způsob. Rovněž v případě vázání uzlu je lépe vázat volněji a dále od obličeje. Tímto opticky dojde k zeštíhlení partie krku.
Inspirace aneb tvůrčí nápaditost
Ať už jste majitelkou šátku či šály nebo hodláte vyzkoušet, inspirujte se! Nejen že jsou k dostání ve velmi pestré škále barev, druhů, jsou jakýmsi uměleckým kouskem. A to zejména v případě, kdy se batikují či jsou použity postřiky v podobě barev na textilie. Jak vázat a nosit lze najít na internetu, v módních magazínech, inspirovat se procházkou po městě apod.